Om gården och mig

Under hösten 2019 bestämde jag mig för att starta eget och jobba hemma på gården. Jag insåg att det faktiskt skulle passa mig helt perfekt att bli just blomsterbonde. Ni vet när något bara känns rätt och det finns en chans att förverkliga en dröm. Mina närmaste har hejat på och stöttat mig och det är jag så tacksam för. Jag har jobbat stenhårt med att anlägga fasta odlingsbäddar och skapa min snittblomsodling. Jag har varit med från starten med planering, inköp av fröer, sådd, omskolning, plantering, vattning, gödsling och uppbindning . Till slut har jag kunnat skörda underbara blommor som jag varit väldigt stolt över. Det är så roligt när jag får beställningar på buketter och jag blandar gärna in vilda växter eller perenner och vedartat från trädgården. De två säsonger jag jobbat med det här har  varit väldigt givande, lärorika och roliga. Jag ser fram emot att fortsätta träffa kunder och andra inom trädgårdsbranschen för samarbeten.

Jag har alltid haft ett stort intresse för allt levande och valde att utbilda mig till biolog med fokus på ekologi, naturvård och systematik. Sedan 2008 har jag jobbat med naturvårdsfrågor på länsstyrelsen och också fördjupat mig inom naturvägledning och miljöpsykologi. En dröm jag har är att i framtiden kunna jobba med någon form av naturunderstödd rehabilitering kopplat till gården, odlingarna och naturen omkring.

Vid sidan av naturen har trädgård alltid varit mitt stora fritidsintresse och jag har jobbat på plantskola och med parkförvaltning.

När jag jobbade på Gotland träffade jag min man Joel och vi flyttade till Skåne. Han delar mitt intresse för natur och odling och vi har två barn tillsammans. År 2015 köpte vi vårt drömställe på landet utanför byn Billinge i Eslövs kommun och här vill vi bo resten av livet som det känns nu. Det är en avstyckad gammal gård vid vägs ände och en väldigt speciell plats som vi verkligen trivs på. Jag ska försöka beskriva varför.

Här finns ett lugn jag älskar. Naturens ljud dominerar och inget trafikbuller stör. Det är mörkt på natten och vi kan se stjärnhimlen. Att bo så här långt ute på landet gör att man uppfattar årets alla nyanser av väder och vind väldigt tydligt. Åt ena hållet öppnar sig landskapet med betade gräsvallar och åt andra hållet finns ekbackar ner mot Rönne å. På sommarhalvåret går en stor flock med nötdjur runt gården och håller både gräsmark och skogen öppen. Här kan jag andas ut och stressa ner, här finns plats att leva.

Mannen som bott på gården innan oss hade en stor och vacker (men lite vildvuxen) trädgård med mycket blommor som pioner, rosor och flox. Vi har tagit hand om det som fanns, delat, rensat och kompletterat med nya rabatter och fruktträd, en oxelallé, en köksträdgård och mycket bärbuskar. Platsen är som gjord för småskalig blomsterodling på åkermark precis i anslutning till gården.

 

Vi har lantrashöns av sorten åsbohöna, svensk gul anka, en unghund och tre katter . Med tiden vill vi ha egna betesdjur. Ett annat intresse är byggnadsvård och vi försöker vårda och renovera byggnaderna på ett klokt sätt.

Bröllop

Jag hjälper er med närodlade och unika blommor till er stora dag.

Självplock

Vi kommunicerar så att jag kan få en bild av vad ni vill ha och ni vet vad jag kan erbjuda.

Vill du komma i kontakt med mig så hör bara av dig. Lättast får du tag på mig via telefon eller e-post.

Svarar jag inte i mobilen så skicka ett sms eller prata in ett meddelande så hör jag av mig så snart jag kan.

hultserodstradgardar@gmail.com

073 772 18 05